Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Nieuwsoverzicht
ARBITRAGE

14-11-2019
Spelreglement en briefing zaalhockey 2019-2020 scheidsrechters beschikbaar
 
In LISATeam en op de KNHB site zijn de nieuwe spelregels zaalhockey, de briefing voor de arbiters en een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen veld- en zaalhockey beschikbaar.

Lees alles eens aandachtig door!
 
ZAALHOCKEY

12-11-2019
Zaalkamp in de kerstvakantie
 

Zaalhockeykamp in de kerstvakantie bij RHV Leonidas!

27 t/m 29 december wordt er bij RHV Leonidas en zaalhockeykamp vanuit Nationale Sportkampen georganiseerd. Wat hebben wij daar zin in! Het ideale moment om je zaalhockeyskills naar een ander niveau te brengen.  Ondertussen heb je er al wat trainingen en wedstrijden opzitten en om niet uit de flow te gaan hebben wij een tof zaalhockeykamp voor jou! Het perfecte moment om de kerstkilo’s er af te trainen en je skils op te bouwen!

Early bird

Tot en met 17 november is early bird korting. Profiteer snel van deze mooie korting voordat het te laat is! Ga dus snel naar www.nationalesportkampen.nl en meldt je vandaag nog aan.

Wat kan jij verwachten tijdens dit kamp:

·         Masterclass van Hoofdklasse Zaalhockeyer

·         Videoanalyse van je techniek

·         Uitdagend programma met veel balcontacten

·         Prettige kampsfeer met enthousiaste, ervaren trainers

·         Gezonde lunch, drinken en tussendoortjes

 

De volgende kampen van 27 t/m 29 december vinden plaats in bij RHV Leonidas:

Zaalhockeykamp junior | 5 t/m 7 jaar | 75% hockey, 25 % andere activiteiten |

Zaalhockeykamp | 8 t/m 16 jaar| hele dag zaalhockey |

Zaalhockey keeperskamp | 8 t/m 16 jaar| hele dag keepen |

 

Het hockeykamp start om 9:30 en zijn om 16:30 weer afgelopen. Eerder brengen of later ophalen is geen probleem. Lunch, tussendoortjes en drinken worden verzorgd door Nationale Sportkampen.

Iedereen zal worden ingedeeld op leeftijd/niveau. Wil je bij je vriendjes in het groepje? Dat kan natuurlijk ook!

 

Kan jij niet naar het kamp op RHV Leonidas?

Geen probleem, op onze website vind je meer informatie over ons kamp in Delft (23 en 24 december) of onze andere locaties.

 
CLUBNIEUWS

7-11-2019
Even voorstellen; Jacques Winnen: de Materiaalcommissaris van HCC
 

De materiaalcommissie van HCC zorgt ervoor dat er steeds voldoende clubmateriaal (cornermaskers, ballen, keepersuitrustingen, hesjes) in goede staat in bruikleen is, zodat alle spelers en speelsters met de juiste materialen kunnen hockeyen.
Daarnaast beheren zij de lockers bij HCC.

Heb je materiaal nodig of heb je iets te repareren, te vervangen of een vraag? Stuur dan een mailtje naar: [email protected].

Tips van de materiaalcommissie: 

* Iedere trainer, coach en ieder team is zelf verantwoordelijk voor de in bruikleen gestelde materialen. 
* Ruil niet onderling materialen zonder toestemming van de materiaalcommissie, zodat overzichtelijk blijft wie welke materialen in gebruik heeft. 
* Gebruik je locker voor de keepersspullen en bedenk dat (met name in de zaalperiode of tijdens de schoolvakanties) de club niet altijd geopend is, op het moment dat jij misschien net je hockeymaterialen nodig hebt voor bijvoorbeeld een oefenwedstrijd.
* Materialen slijten door gebruik en er gaat ook weleens iets verloren. De Materiaalcommissie hanteert een afschrijving bij normaal gebruik. Kijk regelmatig je keepersuitrusting na en voorkom tijdig eventuele reparaties (schroefjes aandraaien, klittenband vervangen, etc.). 
  Lucht en/of was ook regelmatig het keeperspak. Met elkaar kunnen we de uitgaven aan clubmaterialen beperken door er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ter indicatie; een jeugdkeepersset kost gemiddeld 450 euro, een seniorenkeepersset gemiddeld 1750 euro en 
  maskers zo'n 45 euro per stuk.
 

6-11-2019
Kopen voor je club
 

Onze club heeft zich aangesloten bij Kopen voor je Club - de slimste clubactie van Nederland. Van elke online aankoop sparen we tot 8% van het aankoopbedrag voor onze club. Het werkt heel erg makkelijk en kost ons geen geld, geen tijd en geen moeite. Slechts één muisklik extra.

Een nieuwe laptop via Coolblue levert de club ongeveer 30 euro op. Een weekendje weg via Booking 25 euro en een complete vakantie via TUI of Expedia makkelijk meer dan 100 euro! Voor elke 250 euro kleding via Wehkamp (ook voor kinderen) krijgt de club ongeveer 20 euro! Dat zijn serieuze bedragen, zeker als iedereen meedoet! Veel kleine bedragen helpen natuurlijk net zo goed. Een bosje bloemen, gereedschap en kado’s voor alle verjaardagen koop je natuurlijk ook online.

In totaal zijn er ongeveer 50 verschillende webwinkels: Coolblue, Wehkamp, Bijenkorf, Booking, Expedia, TUI, HEMA, Blokker, Gall&Gall, Jumbo, Kleertjes.com, Praxis, Greetz en nog veel meer. Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent voor onze club. Helemaal gratis en supermakkelijk!

Hoe werkt het?
1. KLIK voor elke aankoop eerst naar onze eigen speciale clubpagina
2. SHOP zoals je bent gewend en zoveel je maar wilt
3. SPAAR tot 8% van elke online aankoop

Bekijk onze clubpagina op Kopen voor je Club via: https://kopenvoorjeclub.nl/hccapelle

Hoe kun jij helpen?
Neem alvast een kijkje op de clubpagina en bekijk het aanbod van webwinkels. Je ziet er ook allerlei handige tips en hulpmiddelen waardoor jij met webwinkelen via Kopen voor HC Capelle eenvoudig geld kunt sparen voor onze club. Dit zijn de belangrijkste:

- Bewaar de link naar de clubpagina op je buroblad, als favoriet of als opstartpagina van je browser
- Installeer Kopen voor je Club Assistent voor in je browser
- Meld je aan voor de Weekly Update: elke week een herinnering én inspiratie
- Meer tips op de clubpagina: https://kopenvoorjeclub.nl/hccapelle

De opbrengst wordt live bijgewerkt op de clubpagina; ook de drie laatste aankopen zijn zichtbaar. Zo kun je je eigen aankoop mét opbrengst terugzien. Kopen voor HC Capelle is niet alleen supermakkelijk, maar ook hartstikke leuk!

Just do it!
Door jouw extra muisklik kan onze club veel extra inkomsten verkrijgen.
Het is zonde als we dit "gevonden geld” niet voor onze club sparen.

 
ZAALHOCKEY

2-11-2019
Spelregelwijzigingen zaal
 

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft per 1 oktober 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het zaalhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Met de start van het aankomende zaalseizoen 2019-2020 worden daarom een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd die hieronder nader zijn toegelicht.

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. In het veldhockey is deze ‘vliegende keeper’ al vervallen en vanaf komend zaalseizoen geldt dit ook in de zaal. Een team speelt of met 5 spelers en een volledig uitgeruste keeper of met 6 spelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 6 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen. Ook staat er niemand in het doel bij het verdedigen van de strafcorner. Alle 6 spelers staan dan aan de andere zijde van het doel ten opzichte van waar de bal wordt aangegeven.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

  • Net als bij het veldhockey worden de regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 3 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

  • Bij een aanvallende vrije slag binnen 3 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 3 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 3 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 3 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

  • Spelers van het verdedigende team bij een strafcorner die niet achter de achterlijn plaatsnemen, moeten voortaan achter kop cirkel aan de andere zijde van het veld zich opstellen (Tot en met afgelopen zaalseizoen was het zo dat spelers zich achter de middenlijn mochten opstellen).

  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt voordat de bal is aangegeven, wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de kop cirkel aan de andere zijde van het veld op te stellen.

Komend seizoen géén vier kwarten in de zaal

Sinds een aantal jaren worden bij internationale veldhockeycompetities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. De FIH heeft met ingang van 1 oktober 2019 ook ingevoerd dat zaalwedstrijden worden gespeeld in 4 kwarten van 10 minuten met tijdstops voor de strafcorner.

Normaliter volgt de KNHB, als lid van de FIH, alle spelregelwijzigingen van de FIH op. De KNHB kiest er echter met betrekking tot deze specifieke wijziging voor deze op dit moment niet door te voeren in haar zaalcompetities. Dit in tegenstelling tot de wel opgevolgde wijziging ten aanzien van de 4 kwarten in het veldhockey. De KNHB heeft een duidelijke reden om in de zaal wel af te wijken van de FIH. Op het moment van bekendmaken van deze spelregelwijziging waren namelijk alle teams voor het nieuwe seizoen al ingeschreven én de benodigde hallen reeds ingehuurd. Om deze regelwijziging te kunnen doorvoeren, zijn substantieel meer uren nodig terwijl het op dit moment vaak al niet lukt om voor de huidige competities voldoende uren in de hallen te huren. Sommige districten spelen daardoor zelfs maar 1 x 35 of 1 x 30 minuten. Praktisch vindt de KNHB invoering van deze wijziging in de zaal voor dit seizoen daarom niet haalbaar.

 
CLUBNIEUWS

25-10-2019
Vrijdag 15/11 A+ feest @HCC
 
21.30-01.00 uur.

Kaarten vanaf maandag te koop aan de bar tijdens trainingen of wedstrijden. 
N.B: op dinsdag is de bar gesloten.. 

Kaarten 7,50 euro per stuk.

Geen toegang met consumpties, rugtassen etc.

Beveiliging heeft het recht om bezoekers bij de ingang te fouilleren.

Geen 18 = geen alcohol. Er kan om een blaastest gevraagd worden. 

Bandjes verplicht omhouden tijdens het feest. Geen bandje om = feest verlaten. 

Feest tussentijds verlaten is niet mogelijk.

Genummerde kaarten worden op naam verkocht, ook de namen van de introducees dienen vooraf opgegeven te worden. NB: Legitimeren bij de ingang verplicht:
Geen legitimatie = geen toegang.

Introducees dienen 16+ leeftijd te hebben.

Voorkom diefstal/vernieling en plaats scooters en fietsen op het HCC terrein!
 

11-10-2019
HCC is genomineerd voor de Nederlandse Horeca Prijzen: stemmen kan vanaf 14/10
 
Maandag 14 oktober is het zover. Dan kan er op Hockey Club Capelle worden gestemd via https://www.horecaprijzen.nl/ hockey-club-capelle

Over de verkiezing

Horeca zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding! Horeca-gelegenheden maken daarom kans op een felbegeerde Awards in hun provincie, en in een aantal categorieën zelfs per gemeente. De verkiezing wordt afgesloten met een geweldig Award Festival voor alle (gemeente en provincie) winnaars!

Vanaf 14 oktober tot en met 25 november kan iedereen via https://www.horecaprijzen.nl/ stemmen op zijn of haar favoriete Horeca-gelegenheid. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen: 

  1. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
  2. Apple Earpods
  3. Een wellnessdag voor 2 personen

1. Wat kan een genomineerde winnen? 

De te winnen titel kan veel publiciteit opleveren. Daarnaast kunnen alle winnaars een prachtige fysieke Award ontvangen tijdens het Award Festival op 20 januari 2020. Ook worden er digitale uitingen beschikbaar gesteld om de titel uit te dragen. De ervaring is dat het winnen en uitdragen van een titel kan leiden tot nog meer gasten, trotse medewerkers en meer omzet. 

2. Hoe worden de winnaars bepaald?

Lees hier hoe de gemeente-, provinciale en landelijke winnaars worden verkozen.

Award Festival voor alle (gemeente)winnaars


De verkiezing wordt op 20 januari 2020 afgesloten met een feestelijk Award Festival in Studios Aalsmeer. Tijdens de uitreiking kunnen de gemeente- en provinciewinnaars (en de subcategoriewinnaars van de foodtrucks natuurlijk) zich laten huldigen door Jan Versteegh, Kim Kötter en Miss Nederland Rahima Dirkse. Ook worden hier de landelijke winnaars bekend gemaakt door de vakjury en gehuldigd. Onder meer de DJ's van Radio 538 maken er een groot feest van. 

Als je een titel hebt gewonnen dan mag je die sowieso gratis en voor niks voeren. Deelname aan de verkiezing is gratis. 

Organisatie & Partners

De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners  Horeca Netwerk, Gastronomie, Horeca Vizier, Studio's Aalsmeer en de DJ's van Radio 538. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de AD Publieksprijs bij de Musical Awards).

Volg de Awards ook via social media

Regelmatig informeren we je per e-mail over tussenstanden en nieuwtjes rondom de verkiezing. Al het nieuws rondom de verkiezing kun je ook volgen via Facebook en Instagram.
 

8-10-2019
15 november: Sevens @ De IJssel
 
Na de succesvolle editie bij Krimpen, staat de eerstvolgende Sevens avond voor vrijdagavond 15 november op de kalender.

20 Teams hebben zich al aangemeld, de inschrijvingen zijn gestopt.

Het Sevens feestje van OMHC, MHCK, HCC en DE IJSSEL start om 20.30 uur en na het toernooi zorgt DJ Pascal voor extra gezelligheid.
 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
15-11  A+ feest
15-11  Sevens @ HC De IJssel
16-11  Intocht Sinterklaas Capelle
17-11  Voorne H1-HCC H1
17-11  HC Kromme Rijn-HCC D1
Hele agenda
Uitslagen
RECR GEV MHV Evergreen 1-0
D1 HC Rijnvliet D1 3-0
H1 Dopie H1 2-3
VET HGC HA 3-6
JA1 HGC JA2 4-3
JB1 HC Feijenoord JB1 0-1
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen