Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Informatie over lid worden 
  • Beginners (4 tot 6 jaar)
  • Beginners (6 tot 9 jaar)
  • Beginners (10 tot 15 jaar)
  • 16 jaar en ouder

 

Beginners- Funkey (van 4 tot 6 jaar)

 

Funkey is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Je maakt op een leuke manier kennis met hockey. 

Vanaf je 4e verjaardag kun je deelnemen aan Funkey; of het seizoen nu is begonnen of niet.  Funkey hockey is een trainingsprogramma voor 4/5-jarigen die we willen laten kennis maken met onze vereniging en bewegingsvormen die aansluiten bij hockey.

Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze dan ook op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.

Voor deze leeftijdscategorie wordt voor de allerkleinste dus nog geen echt hockey aangeboden met echte hockeysticks. Wel maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey. Kinderen van 5 jaar, wanneer zij er aan toe zijn, laten we wel al kennismaken met sticks en hockeyballen.

De jaarcontributie voor Funkey bedraagt 85 euro. Indien een kind gedurende het seizoen wil meedoen, zal de contributie hierop worden aangepast. Dat geldt ook voor de doorstroom naar de hockeyschool. Als een kind gedurende het seizoen 6 jaar wordt, kan het overstappen naar de eerstvolgende hockeyschool, waarbij het Funkey-lidmaatschap komt te vervallen.

Lestijden Funkey

De lessen vinden wekelijks plaats op vrijdagmiddag van 17:00 tot 18:00. Wil je het een keer proberen? Kom dan 5 proeflessen volgen. Aanmelden kan d.m.v. invullen van het  inschrijfformulier .

 

Beginners- jongste jeugd (6-9 jaar)

 

Hockey voor de Jongste Jeugd. Jongste Jeugdhockey is een verzamelnaam voor:

·         De F-jes, 3-tal hockey

·         De E-tjes, 6-tal of 8-tal hockey

Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met ongeveer 10 jaar. Er wordt in kleine groepjes van 3, 6 of 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Ook wordt de grootte van het speelveld en de speeltijd per categorie aangepast. Daarnaast spelen de 3-tallen met 4 doeltjes om ervoor te zorgen dat de kinderen breed leren spelen.

Jongste Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. Winnen of verliezen is hierbij van ondergeschikt belang. Jongste Jeugdhockey is de opbouw op weg naar elftalhockey. Kinderen leren spelenderwijs samen te werken op het hockeyveld. Alleen kun je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel! Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol. Trainer en coach zijn de voorbeeldfiguren die deze begrippen moeten uitdragen. Tenslotte staan de kinderen wekelijks op het hockeyveld om te 'leren' en zich steeds verder te ontwikkelen op sportief en sociaal niveau.

Na het Jongste Jeugdhockey stromen de kinderen door naar de 'junioren' en gaan ze in een elftal spelen.

 

Bij de hockeyschool kun je gedurende vijf weken kennismaken met hockey, de gezellige sfeer van HCC proeven en een aantal basisvaardigheden leren alvorens lid te worden en in een team in te stromen.

Wij hebben bij HCC een doorlopende hockeyschool. Dit betekent dat, nadat je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld, zo snel mogelijk bericht krijgt wanneer je kunt starten.

De kosten voor de hockeyschool bedragen € 32,50. Als je lid wordt, wordt er normaal gesproken inschrijfgeld gerekend. Als je lid wordt vanuit de hockeyschool, is dit inschrijfgeld niet verschuldigd.

De hockeyschool bestaat uit:

  • vijf trainingen
  • het leren van de belangrijkste basisvaardigheden; het stoppen van, lopen met en spelen van de bal op een veilige wijze)
  • een professionele begeleiding door ervaren trainers

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen waarborgen, zullen er maximaal 6 kinderen bij een trainer worden geplaatst. We streven ernaar om iedereen zo spoedig mogelijk te kunnen laten deelnemen aan de hockeyschool.

Als je wilt deelnemen aan de Hockey School, vul dan bijgaand inschrijfformulier in.

Wij laten je dan zo snel mogelijk weten wanneer je mee kan doen!

Wil je na afloop van de Hockeyschool lid worden dan zullen de kosten van de Hockey School worden verrekend met het inschrijfgeld. Als ingangsdatum van het lidmaatschap zal de oorspronkelijke aanmeldingsdatum worden gehanteerd.

 

Beginners - jeugd (10-15 jaar)

 

Kinderen spelen graag met leeftijdgenoten. Wij kunnen ons voorstellen, dat een hockeyschool niet altijd de optimale hockeybeleving garandeert als de groep jonger is. Wij bieden daarom de mogelijkheid de hockeyschool te volgen of diverse trainingen met een bestaand team mee te maken.

Samen kunnen we kijken wat voor jou de leukste manier is om te beginnen.

De trainingen voor de Jongste Jeugd teams (6-9 jarigen) vinden plaats op de woensdagmiddag. Voor de oudere jeugd en voor kinderen die al kunnen hockeyen wordt in gezamenlijk overleg een geschikt tijdstip gevonden.


Beginners vanaf 16 jaar & gevorderde junioren en senioren

Stuur een mail naar de ledenadministratie met je naam, geboortedatum, emailadres, telefoonnummer en geef aan of je al hockeyervaring hebt.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt vijf keer gratis meetrainen om te zien of hockey wat voor je is.

Wil je daarna (of direct) lid worden vul dan bijgaand inschrijfformulier in.

 

Mogelijkheden 18+

 

Hockeyen doe je bij HCC, dus óók als je 18+ bent! Wat zijn de mogelijkheden, waar kan je terecht?

 

Senioren

 

Als je 18+ bent kom je automatisch terecht in de categorie Senioren. Wedstrijden worden op zondagen gespeeld. Er zijn in de heren én de dames lijn een flink aantal teams actief op verschillende niveaus. Uiteraard zijn er ook teams die gespecialiseerd zijn in de derde helft.

Veteranen

Ben je 35+? Dan is deze categorie geschikt voor jou.

Trimhockey

 

Trimhockey is voor iedereen, wel of niet ervaren. Trimhockey is op een ongedwongen manier hockeyen op je eigen niveau. Het is een ideale manier om even lekker actief te zijn en ook nog eens leuk met bal en stick in de weer te zijn. Je draait lekker mee in een gezellige groep van jong en oud en van allerlei niveau. Dit alles onder begeleiding van een trainer. Leuk als je een tijd niet meer hebt gehockeyd. Heb je nog nooit gehockeyd, geen probleem, het is een prima gelegenheid om te leren pushen, flatsen, hoog slaan en te dribbelen. Je leert het spelletje snappen, wat handig is als je kind op hockey zit.


Iedere maandagavond kun je daarvoor terecht. Eerst worden er oefeningen gedaan om de techniek wat op te vijzelen en daarna wordt er met elkaar een partijtje gespeeld. Omdat dit het leukst is, besteden we daar ook de meeste tijd aan. We stoppen dan ergens tussen 21.45 en 22.00 uur. Heb je een keer eens geen zin, blijf je gewoon thuis. Afmelden hoeft niet.


Trimlid kun je worden vanaf 18 jaar en je kunt het hele jaar door hockeyen. Alleen bij sneeuw en vorst wordt er niet gehockeyd. In de vakanties gaan we vaak gewoon door. Voor je besluit lid te worden, kun je een paar avonden op proef mee doen. Denk wel aan een bitje en scheenbeschermers.


Wil je meer weten over HCC? Stuur dan een mail naar de ledenadministratie

Daarna (of direct) lid worden? Vul dan bijgaand inschrijfformulier in.******************************************************************
Belangrijke informatie voor nieuwe leden:


De rol van de ouders

Alle ouders (met uitzondering van teamcoaches of andere vrijgestelde ouders) worden een aantal maal per jaar ingedeeld voor spelbegeleiding, bar-en rijdiensten en zaaldiensten bij zaalhockey.

De coach of manager van het team waarin uw kind speelt, maakt een zo eerlijke mogelijke indeling van alle taken. Het uitgangspunt hierbij is dat alle ouders aan het eind van een compleet hockeyseizoen evenveel activiteiten hebben verricht, in relatie tot het aantal kinderen dat zij op de vereniging hebben. Een hockeyseizoen bestaat uit:

· de voorcompetitie;

· de najaarscompetitie;

· de zaalhockeycompetitie;

· de voorjaarscompetitie.

Ouders die meer dan één kind op de vereniging hebben, zijn vaker aan de beurt.

In de HCC-app zijn de bar- en rijdiensten als taak zichtbaar in de agenda, zodra de coach of manager deze heeft ingevoerd.

Voor zowel bar- als rijdienst geldt: afzeggen kan niet, onderling ruilen wel.

Tot slot verwachten we uiteraard dat alle ouders enthousiast en vooral positief het team aanmoedigen tijdens de wedstrijd.

Vrijwilligers

Een vereniging als HCC kan alleen goed functioneren met de hulp en inzet van vele vrijwilligers.

Ouders kunnen een actieve bijdrage leveren aan het team waar hun zoon of dochter in speelt, bijvoorbeeld in de rol van coach of in een commissie.  Ouders die iets in een commissie willen doen kunnen contact opnemen via [email protected]

Ouders die (structureel) als vrijwilliger deelnemen in activiteiten binnen de vereniging, bijvoorbeeld als trainer, barcoach, coach, commissie- of bestuurslid zijn vrijgesteld van bar-, rij- en zaaldiensten.

 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
21-6  DUI / NED toernooi
28-6  Bitterballenavond (Nieuwe Teams / New Teams)
13-7  Zomervakantie
31-8  Feestelijke startdag
7-12  Begin zaalhockey competitie
Hele agenda
Uitslagen
Dames 1 HC De Hoeksche Waard D1 1-5
Dames 1 HC Waddinxveen D1 3-2
Dames 2 OMHC D3 0-2
DO25-1 R.H.V. Leonidas DO25-6 7-2
J010-1 HC De Hoeksche Waard JO10-1 4-7
J014-1 HC Schiedam JO14-3 7-2
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen