Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Tony Andrade Lopes
Max van Hees
Max van Hees
Dennis Nohar
Android app on Google Play


Wedstrijdsecretariaat 

Het wedstrijdsecretariaat zorgt voor: 

 

1. Vaststellen van veldindeling en aanvangstijden van de thuiswedstrijden. 

2. Onderhouden van contacten met het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander over de aanvangstijden van de uitwedstrijden. 

3. Controle op het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) .

4. Afgelastingen en de communicatie die daarmee samenhangt. 

5. Onderhouden van de contacten met het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander en de KNHB omtrent onregelmatigheden. 

 

Voor de volledige informatie omtrent het wedstrijdsecretariaat verwijzen wij u naar Mijn HCC --> documenten -->WS.     

 

We kennen een aantal varianten van hockey: drietal, zestal, achttal en elftal, afhankelijk van de leeftijdscategorie.

 

Bijzonderheden:

 

Cool Kids Competitie

De kleinsten spelen nog geen officiële competitiewedstrijden. Om deze spelers toch alvast kennis te laten maken met wedstrijden organiseren enkele verenigingen onderling regelmatig de Cool Kids Competitie. De speeldagen zijn op zaterdag. Er wordt 1 wedstrijd gespeeld van 2 x 15 minuten met 5 minuten rust. Er wordt 3 tegen 3 gespeeld met 4 goals op 1/8 veld. Bitje en scheenbeschermers zijn verplicht. 


Oefenwedstrijden

Oefenwedstrijden kunnen op twee manieren worden geregeld:

1. Allereerst bij het wedstrijdsecretariaat vragen of de wedstrijdsecretaris al contacten en plannen heeft m.b.t. oefenwedstrijden. De wedstrijdsecretaris kan ook kijken of er veldcapaciteit beschikbaar is en of er scheidsrechters beschikbaar zijn.

2. Natuurlijk is het ook handig om als coach of trainer zelf contacten te hebben om een oefenwedstrijd te spelen. Dan is het ook nodig om contact te hebben met het wedstrijdsecretariaat om te kijken of er (als er in Capelle wordt gespeeld) veldcapaciteit is.


Afgelastingen

Wedstrijd afgelast? Bel niet naar het clubhuis, de jongste jeugd-commissie, de hockey technische commissie, het wedstrijdsecretariaat of de ontvangende club indien u uit speelt!

Algemeen: Geen bericht? Dan gaat de wedstrijd door!


Onweer en Bliksem!!!

Ben je buiten, reken dan eerst uit hoe ver het onweer bij je vandaan is. Dit doe je door het aantal seconden te tellen tussen flits en donder. Met de ’tien secondenregel‘ kunt u inschatten of u moet gaan schuilen: Indien er minder dan 10 seconden liggen tussen de bliksemflits en de donder, dan is het onweer gevaarlijk dichtbij. 


Verlaat in dit gevalspoedig het veld en ga direct schuilen. 


Ga niet in de dug-out zitten!


Lukt dit niet, houdt dan rekening met het volgende:


- Ga in het open veld zo ver mogelijk vandaan bij allerlei hoge- of metalen dingen. Hurk met je voeten bij elkaar. Ga gehurkt op je tenen zitten, sla je armen om je knieën, het hoofd zo laag mogelijk, de handen over de oren en de voeten tegen elkaar.


- Ga nooit plat op de grond liggen, want de bliksem loopt vaak horizontaal over de grond.


- Schuil nooit onder een boom of bij een metalen afrastering (zoals een dug out). Je kunt dan namelijk worden getroffen door een indirecte inslag. Dit is een inslag, die jou alsnog via de grond bereikt.


- Leun/hang niet over de afrastering van het hockeyveld en raak geen metalen delen aan!


- Stop met sporten en zoek een veilige plek. Dit geldt zeker voor keep(st)ers, die vaak in een metalen doel staan.


-Wanneer het regent, laat je dan doornat worden want dan zal de bliksem via je huid en kleding de grond bereiken en niet zo snel door je lichaam gaan.

 

- Kettingen, GSM en MP3 spelers dien je af te doen en op te bergen. Zij geleiden de opwaartse stroom (te) goed en trekken de bliksem aan.


Bespelen velden bij vorst en sneeuw

Regels voor het bespelen kunstgrasvelden in de Winterperiode: 

 

1.    Ten allen tijde geldt dat veiligheid voorop staat. Dus als het bespelen van de velden gevaarlijke situaties op zou kunnen leveren, mag er niet worden gespeeld.


2.    1.   Berijpte velden (wit uitgeslagen velden): Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend), dan is bespelen van de velden verboden. Bespelen van berijpte velden leidt tot breuk van de kunstgrasvezels.

 

2.    Besneeuwde velden: Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling niet mogelijk. Naar de zijkant van het veld schuiven van sneeuw is niet toegestaan.

 

3.    Bevroren velden: Er kan gespeeld worden op de velden tot -7 graden. Is het kouder, dan is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot: bespelen van het veld is dan ook niet toegestaan.

 

4.    Beijzelde velden: Bespelen van velden die bedekt zijn met ijzel, is niet toegestaan. Dit kan namelijk tot breuk van de kunstgrasvezels leiden.

 

5.    Opdooi velden: Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld niet toegestaan. Het water van de ontdooide bovenlaag kan nog niet wegzakken in de diepere vorstlaag, waardoor blijvende schade zal optreden aan de vlakheid van het veld. 
In opdooi situatie geldt een bespelingsverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Hockey Technische Commissie of het Wedstrijdsecretariaat. 


 Invallen: de spelregels;


      De spelregels m.b.t. het invallen van andere spelers en speelsters, staan beschreven in een invalreglement. Deze kun je vinden door in te loggen bij Lisa Team > Club > Documenten > Wedstrijdsecretariaat > Invalregels.

 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
17-7  Zomervakantie
11-9  Start veldcompetitie JJ en Junioren
12-9  Start veldcompetitie Senioren
Hele agenda
Uitslagen
JC1 HC De IJssel JC2 24-0
MA1 Schoonhovense MHC MA1 6-2
MB1 M.H.C. Krimpen MB1 1-3
MB2 Ring Pass Delft MB6 2-2
MC1 HCRB MC2 0-3
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen