Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Michel Moerkerk
Eric de Vries
Android app on Google Play


Zaalhockey 

 

ZAALHOCKEY

 

In de periode begin december tot begin maart doen de Senioren, Jeugd (A-E)-teams mee aan de zaalcompetitie. Zaalhockey is een leuke en gezellige manier om tijdens de koude wintermaanden ook lekker te kunnen hockeyen. Omdat het in een hal wordt gespeeld zijn veel onderdelen net even anders dan op het veld. Vanwege het snellere spel in de wat kleinere ruimte is het een welkome aanvulling op het leren van de technische en tactische vaardigheden.



Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over het zaalhockey.

 

Data 

 

Zaalhockey wordt gespeeld van december tot en met februari. De wedstrijden kunnen op zaterdag en zondag worden ingepland. Dit regelt de KNHB. De vereniging heeft hier geen invloed op. Voor de D jeugd worden over het algemeen de wedstrijden op zondag gespeeld, dit komt doordat er veel open dagen zijn op zaterdag van middelbare scholen waar ze dan naar toe kunnen gaan om deze te bezoeken.



Afhankelijk of jouw team in een poule met 6 of 7 teams zit speel je 5 of 6 dagen met twee wedstrijden. Het wedstrijdschema wordt eind november bekend gemaakt door de KNHB. 



Uitrusting


Veel zaalbeheerders (ook van de trainingszalen) zijn streng en kunnen spelers zonder juist materiaal de toegang ontzeggen. Verplicht zijn:


·      * Bitje en scheenbeschermers

·      * Zaalschoenen die geen beschadigingen of strepen op de speelvloer achterlaten (geen zwarte zolen en geen        buitenschoenen, dit geldt ook voor coaches, aanvoerders, zaalleiding en scheidsrechters)

·      * Een zaalhandschoen (ook verplicht door de club!) te gebruiken (met kussentjes op de vingers, die de hele    linkerhand bedekt, óók de duim). Let op bij aanschaf !: Er zijn ook handschoenen zonder duimbescherming.

·      *Keepers-uitrustingen die beschadigingen aan de speelvloer kunnen aanbrengen zijn verboden (in ieder geval  gebruikt de keeper speciale gespen voor de klompen).

        Speciale zaalhockeystick


Wedstrijden


Op een wedstrijddag speel je altijd TWEE wedstrijden. Een wedstrijd duurt 35 minuten zonder rust. Afhankelijk van de indeling speel je twee wedstrijden achter elkaar of twee wedstrijden met één wedstrijd er tussen, het is dus een drieluik.


Strakke planning
De KNHB huurt de sporthallen per uur en maakt een strakke planning. Er is daardoor geen tijd voor inspelen of uitloop. Op tijd aanwezig zijn en klaarstaan is dus heel belangrijk. Tijdens de wedstrijd wordt de tijd nooit stil gezet, ook niet bij blessures, (van welke aard dan ook) kaarten of strafballen. De zaalleiding en de scheidsrechters houden dit in de gaten, maar ook de teamleiding let hier op. Als de vastgestelde aanvangstijden niet gehaald kunnen worden besluit de zaalleiding de wedstrijden in te korten zodat toch de vastgestelde eindtijd wordt gehaald.

 

Zaalleiding


Ieder team wordt 2 wedstrijddagen verplicht om zaalleiding te leveren voor het drieluik. Data staan in de standenmotor zaal van de KNHB.
De coach/teammanager spreekt met de ouders af wie de zaalleiding heeft.


Taken van de zaalleiding:

·       *  Zorgt vóór de wedstrijd dat de balken klaarliggen, de spelers van beide teams zijn verplicht hierbij te helpen

·       *  Beheert de wedstrijdtafel

·       *  Bedient het scorebord

·       *  Is verantwoordelijk voor het tijdschema

·       *  Kort zo nodig de wedstrijd in als het tijdschema niet gehaald wordt

·       *  Bewaakt de rust en de regels in de zaal.

·       *  Regelt dat na de wedstrijd de balken opgeruimd worden


Scheidsrechter


Alle Jeugd en Senioren teams nemen één bevoegde scheidsrechter mee die de wedstrijd van het eigen team fluit samen met een collega van de tegenstander. 


Coach of managers


De taken van de coach of manager van het team zijn hetzelfde als op het veld. Extra in de zaalcompetitie is dat de coach/teammanager:

·       *  Zelf de scheidsrechter regelt

·       *  Met de ouders afspreekt wie de zaalleiding heeft

·       *  Erop toe ziet dat het team zich in de zaal, op de tribunes, in de kleedkamers en in de kantine behoorlijk    gedraagt. Er mag absoluut niet gehockeyd worden in gangen, kleedkamers of buiten het veld. Bij eventuele  schades  wordt de vereniging aansprakelijk gesteld.


Let op: het is belangrijk dat de coach/manager op tijd begint met het regelen van scheidsrechters!

 

Afgelasting bij slecht weer


Bij extreme weersomstandigheden kan de KNHB besluiten dat de wedstrijden centraal worden afgelast. De KNHB zal dit melden op haar website en HCC zal dit via de site van HC Capelle melden. Check dus bij slecht weer vóór vertrek de website!

Als er geen centrale afgelasting plaatsvindt kunnen wedstrijden bij slecht weer afgelast worden na overeenstemming tussen de betrokken verenigingen. Ook de zaalbeheerder van een sporthal kan tot afgelasting adviseren aan de verenigingen.

Afgelaste wedstrijden worden in beginsel niet ingehaald.

Digitaal wedstrijdformulier


Net als op het veld moeten de scheidsrechters de uitslagen invullen in het DWF-systeem en moeten de coaches deze uitslag bevestigen. De KNHB eist dat alle digitale wedstrijdformulieren uiterlijk 24 uur na afloop van de wedstrijd zijn afgerond.

 

Trainingen NIET op dezelfde tijden als op het veld

 

Er kan niet altijd getraind worden op dezelfde tijden als op het veld. Bij de indeling wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de mogelijkheden van de spelers, de coaches enzovoorts. HC capelle kan gebruiken maken van de sporthallen Schenkel, de Lijster en de Gong.

 

 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
4-10  Sevens
22-10  Avond clubscheidrechters
25-10  halloween
26-10  Herfstvakantie
7-12  Begin zaalhockey competitie
Hele agenda
Uitslagen
MixS1 Mixed Hockeyclub Zoetermeer S3-mix 0-7
MixS1 HGC S1-mix 0-3
Dames 1 HC Voorne D1 0-1
Dames 2 Groen-Geel D19 11-0
DO25-1 (O) HV Victoria DO25-6 2-0
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen