Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Even voorstellen; Marieke Morsch en Lideweij Fayad: de vertrouwenspersonen van HCC
6-12-2019  | 
Marieke Morsch is door de algemene ledenvergadering (ALV) benoemd tot vertrouwenspersoon (VP) bij HCC.
Lidewij Fayad-De Haan wordt op de komende ALV voorgedragen als opvolgster van Adrianne Wijffels.

Marieke Morsch is moeder van 2 hockeyende kinderen en al geruime tijd werkzaam op het gebied van (jeugd)hulpverlening, bemiddeling en beschikt daardoor ook over een groot netwerk op dit gebied.

Lidewij Fayad-de Haan, moeder van 2 voetballende jongens en een hockeyend meisje is sinds een paar jaar werkzaam als huisarts in Capelle aan den IJssel.

Hun ervaringen op dit gebied, in combinatie met de kennis van procedures en de ontwikkeling van kinderen, komen goed van pas voor de functie van Vertrouwenspersoon.

Wat doet een Vertrouwenspersoon binnen de club precies?

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met ongewenst gedrag, denk bijv. aan seksueel grensoverschrijdend gedrag of agressie, kan dit veel emoties  en vragen oproepen. Ook als je dit niet zelf meemaakt, maar het op afstand ziet gebeuren kan dat veel indruk op je maken. Het is vaak de vraag welk gedrag toelaatbaar en acceptabel is, maar ook de gevolgen van dergelijk gedrag kunnen groot zijn voor de direct betrokkenen.

Erover praten kan moeilijk zijn en ook nadelige gevolgen hebben voor jou en voor anderen. Op die momenten kan het prettig zijn om vertrouwelijk met iemand te praten en advies te vragen.

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om het probleem weer op te lossen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat jij niet weet of wilt. Soms kan het nodig zijn om een klacht in te dienen of  aangifte te doen, maar gewoon even praten of bemiddelen kan ook.

De richtlijnen van de KNHB en het NOC-NSF voor vertrouwenspersonen gebruiken wij als leidraad.

Hoe kun je de VP bereiken?

Telefonisch en/of per email op 06-20027964 voor Lidewij en 06-11715884 voor Marieke. Je kunt ook een email sturen naar vertrouwenspersoon@hccapelle. nl

 

terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
27-4  Meivakantie
9-5  Familietoernooi
17-5  Six-nations toernooi
17-5  Six Nations Tournement
25-5  Besloten Feest
Hele agenda
Uitslagen
J010-1 R.H.V. Leonidas JO10-2 7-4
J014-1 M.H.C. Krimpen JO14-1 3-5
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen